Вітаємо з Ювілеєм професора Шищука В. Д.

Шановний Володимире Дмитровичу!

Колектив кафедри щиро вітаєм Вас із 65-річчям, Вашим ювілеєм. Нехай же тепер, озирнувшись на життя, Ви бачите лише добре, що було з Вами. Нехай Ваша робота приносить лише радість. Зі святом вас!

65 – прекрасна дата. Ви сильні та сповнені оптимізму. Бажаємо Вам і надалі слідувати правильному життєвому курсу. Нехай Вас цінують, люблять, розуміють, нехай оточують турботою і ласкою, і завжди переймають Ваш досвід. Міцного Вам здоров’я, довгих років життя, благополуччя і достатку!

Народився Володимир Дмитрович 8 листопада 1956 р. на Буковині у сім’ї лікарів. З 1973 р. навчався на  лікувальному  факультеті  Чернівецького  державного  медичного  інституту. Закінчив  у  1979  р.  за  спеціальністю  «Лікувальна  справа»  та  почав  працювати лікарем-інтерном у Сумській обласній лікарні. У 1980-1982 рр. працював на посаді виїзного  лікаря  на  станції  швидкої  медичної  допомоги.  З  1982  року  –  лікар-травматолог у Першій Сумській міській лікарні. З 1985 по 1987 рр. навчався у клінічній ординатурі з травматології і ортопедії у Харківському науково-дослідному інституті ім. М.І.Ситенко.

У  1994  р.  захистив  кандидатську  дисертацію  на  тему  «Місце  стержневої зовнішньої фіксації (СЗФ) у лікуванні переломів плечової кістки». Нагороджений бронзовою медаллю ВДНХ СРСР за розробку стержневих апаратів. З 1996 р. – асистент кафедри загальної та факультетської хірургії по курсу ортопедії та травматології Сумського державного університету. Протягом  десяти  років,  починаючи  з  2001  р.  займав  посаду  завідувача кафедри ортопедії,  травматології  з  курсами анестезіології  та  інтенсивної  терапії, невідкладних станів, урології, офтальмології, реабілітації та спортивної медицини у Медичному інституті Сумського державного університету.

17 жовтня 2002 р. присвоєне вчене звання доцента. У  2003  р.  стає  керівником клініки  травматології  та  ортопедії  Медичного інституту СумДУ. З 2003 р. В.Д. Шищук є членом правління ортопедів-травматологів України.

У 2011р. захистив докторську дисертацію на тему: «Пошкодження опорно-рухової системи у постраждалих з політравмою внаслідок дорожньо-транспортних пригод в умовах сільської місцевості (травмогенез, особливості клінічного перебігу травматичного процесу, принципи надання медичної допомоги на догоспітальному та ранньому госпітальному етапах)». У 2012 р. присуджено вчене звання професора.

Робота Володимира Дмитровича пов’язана з дослідженням багатьох напрямів та проблем ортопедії та травматології, але особливу увагу він приділяє питанням політравми.  Він  є  автором  більш  ніж  200  наукових  публікацій.  Займається науковими  дослідженнями  в  області  ортопедії  та  травматології,  застосовує результати  досліджень  у  практичній  діяльності  під  час  оперативних  втручань. Відомі та найшли визнання в Україні та за її межами наукові праці В.Д.Шищука. Результати наукової діяльності викладені у численних наукових працях, серед них: 4 монографії, 8 навчальних посібників. Має два винаходи та два патенти.